Kontakta oss på Givarservice

Funderar du på att bli månadsgivare? Vill du ge en engångsgåva eller ändra ditt månadsgivande? Hör gärna av dig till oss. 

Mejl: [email protected]

Telefon: 08-446 892 80 (helgfria vardagar mellan 09.00-17.00)

Ge en gåva

Kan jag ge en gåva via Swish?

Ja, du kan swisha vårt nummer 123 052 1989.

Kan jag ge en gåva via er hemsida? 

Ja, du kan ge en gåva via vår hemsida och betala med swish eller kreditkort. Du kan även bli månadsgivare här

Kan jag ge en gåva genom plusgiro?

Ja, vårt plusgironummer är 90 08 52-5. 

Kan jag ge en månadsgåva via autogiro? 

Ja, du kan bli månadsgivare här. Kontakta oss via mejl till [email protected] eller genom att ringa 08-446 892 80 mellan kl. 09.00-17.00 om du har frågor. 

Varför ber ni om personnummer?

Vi ber om personnummer för att säkerställa att vi har rätt uppgifter. Det är en säkerhetsåtgärd för båda parter. För att få rätt till eventuell skattereduktion krävs också ett personnummer för registrering hos Skatteverket. Dina personuppgifter behandlas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) och ges inte ut till tredje part. Här kan du läsa vår Integritetspolicy.

Kan jag välja vilket ändamål som mina pengar går till?

Nej, det går inte att välja vilket ändamål som pengarna går till. RESCUE arbetar i över 40 länder. Våra team svarar snabbt på kriser och katastrofer och stannar så länge det behövs. Vi säkerställer att pengarna går till de kriser där de behövs som mest.

Månadsgivare

RESCUE arbetar aktivt för att få privatpersoner att stödja organisationens arbete genom att bli månadsgivare via autogiro. Ju fler månadsgivare vi har desto större möjlighet har RESCUE att agera snabbt i katastrofer och stanna kvar så länge det behövs.

Hur blir jag månadsgivare?

Vad roligt att du vill bli månadsgivare för RESCUE! Du kan bli månadsgivare här

Kontakta oss via mejl till [email protected] eller genom att ringa 08-446 892 80 mellan kl. 09.00-17.00 om du har frågor. 

Hur ändrar jag mitt månadsbelopp eller andra uppgifter?

Kontakta oss via mejl till [email protected] eller genom att ringa 08-446 892 80 mellan kl. 09.00-17.00. Du kan även höja ditt månadsbelopp genom detta formulär.

Hur avslutar jag mitt månadsgivande?

Kontakta oss via mejl till [email protected] eller genom att ringa 08-446 892 80 mellan kl. 09.00-17.00. 

OBS! För att avsluta samma månad behöver du kontakta oss senast klockan 16.00 den 23:e. Om den 23:e infaller på en helg, kontakta oss senast vardagen innan.

När dras pengarna från mitt konto?

Pengarna dras varje månad den 28:e. Saknas täckning på kontot uteblir den månadens dragning. Månadsgivandet fortsätter sedan som vanligt följande månad. 

Kan jag schemalägga mitt avslut?

Tyvärr har vi inte möjlighet att schemalägga avslut. Hör av dig när du vill avsluta så hjälper vi dig. Kontakta oss via mejl till [email protected] eller genom att ringa 08-446 892 80 mellan kl. 09.00-17.00. 

Kan jag ge via autogiro varannan månad?

Nej, tyvärr är det inte möjligt att välja ett annat alternativ än månadsgivande.

Kan jag få skattereduktion?

Ja, RESCUE är godkända för skattereduktion. Du kan få skattereduktion på 25 % för gåvor till godkända gåvomottagare, varje enskild gåva behöver då vara minst 200 kr. Läs mer här.

Engagemang

Kan jag ha min praktik på RESCUE?

Vad roligt att du är intresserad av att göra din praktik på RESUCE! Vanligtvis tar vi emot en praktikant per termin till vår kommunikationsavdelning på vårt kontor i Stockholm. För att söka praktiken behöver du läsa en praktikkurs eller ha LIA via ett lärosäte. Vi publicerar praktikannonser på vår svenska jobbsida.

Det finns även internationella möjligheter att praktisera inom RESCUE, titta gärna på vår internationella jobbsida

Kan jag jobba hos er som volontär?

För närvarande har vi ingen volontärverksamhet i Sverige.

Kan jag skänka kläder eller andra saker?

Vi tar inte emot saker så som kläder eller skor eftersom vi istället brukar köpa lokalt eller nära människorna vi stödjer. Det hjälper den lokala ekonomin och blir ofta billigare än att behöva skeppa saker.

Kan jag starta en insamling till er?

Du kan starta en egen insamling via vår Facebooksida och be din familj och dina vänner att bidra. 

Hur kan jag bidra utan att vara givare?

Du kan stödja oss genom att prata  om vårt arbete och dela på dina sociala medier. På Facebook heter vi @RESCUE.SE, på Instagram @rescue_se och på Twitter RESCUE_SE

Vår verksamhet

Har ni 90-konto?

Ja, RESCUE har 90-konto. Det innebär att vi uppfyller krav från Svensk Insamlingskontroll. För ideella organisationer som har 90-konto gäller att högst 25 procent av de totala intäkterna får användas för insamling och administration. Minst 75 procent av de totala intäkterna ska därmed gå till ändamålet.

RESCUE är även medlemmar i Giva Sverige, som är branschorganisationen för tryggt givande. Märkningen Tryggt givande garanterar att vi står för kvalitet och professionalitet i vår verksamhet samt bedriver insamling av gåvor på ett tryggt, etiskt och transparent sätt.

Läs mer om hur vi förvaltar din gåva.

Varför kontaktar RESCUE sina månadsgivare på telefon?

Vi brukar kontakta våra givare per telefon, till exempel för att välkomna nya månadsgivare eller informera om en pågående kampanj. 

Vi ringer från nummer 08-425 043 90 eller 08-425 043 91, mellan 09.00-20.00 på vardagar och 12.00-16.00 på helger. 

Har RESCUE värvare på stan?

Ja, vi använder oss av värvare för att samla in pengar på olika platser runt om i Sverige. 

Personalen som arbetar med värvningen har svarta jackor, nyckelband med RESCUE:s logga och ID-handling från RESCUE. Vid varmare väder har vi tunnare jackor eller västar med RESCUE:s logga.

Värvar RESCUE genom dörrknackning?

Ja, vi värvar genom dörrknackning i Stockholmsområdet. 

Vad har RESCUE för administrativa kostnader?

Vi eftersträvar effektivitet av varje resurs inom vår organisation. Hela 87 procent av våra intäkter går till humanitära insatser runt om i världen. Vi har ett 90-konto som kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Läs mer om vår ekonomi här.

Får RESCUE stöd från Sida?

RESCUE har samarbetat med Sida i över ett decennium. Vi är stolta över att vara en av deras tio humanitära partners. Läs mer här.

Andra vanliga frågor

Hur använder ni personuppgifter?

Läs mer under vår integritetspolicy här.

Kan jag avregistrera mig från mejl/telefonsamtal/SMS från er?

Ibland kontaktar vi våra givare via mejl, telefon och sms. Det går att avregistrera sig från mejl och sms direkt från meddelandet. Är det så att du föredrar att inte bli uppringd går det självklart att bli avregistrerad från sådana samtal. För att detta önskemål ska kunna registreras måste du kontakta givarservice via mejl till [email protected] eller genom att ringa 08 - 446 892 80. 

Dubbla din gåva

Våra givare har ibland under en begränsad period möjlighet att ge
dubblade gåvor. Det innebär att under den här perioden dubblas din
gåva. När du skänker pengar så matchas summan av några av våra
partners, så att om du ger en gåva på 100kr blir den värd 200kr.
Under perioder där gåvor dubblas står det alltid tydligt angivet på
sidan där du gör din donation.